Leerling brengt zeldzaam les materiaal mee naar school

Al jaren geef ik lessen die een combinatie zijn van Engels, Geschiedenis en Muziekleer.
Muziek interesseert en motiveert leerlingen. Daarbij leren ze ook iets van de tijdgeest, waarin deze muziek populair was. Het gaat om Engelstalige songs. Hierdoor luisteren ze naar de taal, zijn ze aan het vertalen en bij het zingen ook aan het spreken.

Een van de lessen gaat over de periode van the Rock en Roll. In die tijd zo vlak na de oorlog vonden de ouders dat vreselijke muziek. Ze verboden hun kinderen daar naar te luisteren. ( Dus niets nieuws onder de zon.) De kids van toen gingen het dan wel buitenshuis beluisteren op een klein platenspelertje. Jaren geleden heb ik zo’n platenspelertje ( die op batterijen speelde) al van Marktplaats gekocht. Ieder jaar demonstreer ik in de klas hoe dat apparaat werkt. Echter het ontbrak mij aan het juiste plaatje. Rock Around The Clock van Bill Haley. Dat is de song die in mijn les voorkomt en waarmee ik het klokkijken in het Engels aanleer.

Ieder jaar vertel ik de kinderen dat ik op zoek ben naar dat grammofoonplaatje om mijn platenspelertje te demonstreren. Echter er is heel moeilijk aan te komen. Niet op Marktplaats en niet in de bakken op rommelmarkten.
Afgelopen vrijdag op 16 juni om 16.00 uur komt mijn leerling Salaheddine naar school en raad eens wat hij heeft gevonden.
Jawel hoor, het plaatje waar ik al zo lang naar op zoek ben.

Natuurlijk hebben we het maandag ochtend in de coachtijd beluisterd.

Hartelijk dank Salaheddine

 

Meester Huub.